SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Perstorp Bälinge IK
Fotboll
Dam Senior - Tillsammans är vi starka!

Summering våren -22 samt några sladdande referat!
2022-06-22 10:27
Efter segern mot Ljungbyhed den 12/6!

Hej fotbollsvänner,

 

Efter en, på alla sätt, hektisk vår börjar det bli dags att summera vårens aktiviteter. Men om rätt skall vara rätt bör vi väl göra ett försök att även summera vårsäsongens sista matcher.

 

Vi börjar den 29/5 då vi tagit oss ner till Höör och Höörs IS för bortamatch. Väl där stod det klar att matchen skulle spelas på deras konstgräsplan då A-planen bedömdes vara i icke spelbart skick efter en längre regnperiod. Tycka vad man vill om plastmattor men i mitt tycke föredrar jag hellre en regntung gräsplan än plast mitt i sommaren.

 

Matchen i sig tycker jag hade många olika ansikten. Vi börjar lite trevande men jobbar oss sedan in i matchen och kommer upp i press ordentligt. I långa perioder är det vi som har spelet och skapar i och med detta en del halvchanser. Första halvlek slutar dock mållös och nöjdast med det är nog Höör.

 

Andra halvlek ser i princip lika dan ut till en början och jag tycker att det är vi som har initiativet. Vi ligger på och pressar och är farliga utan att för den delen skapa mer än några få halvchanser. En bit in i andra gör Höör några byten och formerar om sin anfallslinje vilket förbryllar vår för dagen duktiga trebackslinje. Vi blir helt enkelt tvungna att gå upp på en ”fyrback” för att få koll på Höörs snabba anfallare. Detta får önskad effekt och vi tar oss på nytt in i matchen.

 

Då klockan strax skall ticka över till nittionde minuten och vi nöjt kan konstatera att vi troligtvis kan resa hem med en poäng i bagaget går vi bort oss på ytterbacken och en situation uppstår där Höör kan spela in bollen i straffområdet från kanten där deras anfallare påpassligt dyker upp och petar in bollen bakom Mathilda. Surt!!

1-0 visar sig bli slutresultatet för dagen och det är bara att gratulera våra duktiga motståndare även om dom säkert också hade varit nöjda med en poäng med tanke på hur matchbilden såg ut.

 

Fredagen den 3/6 tog vi emot serieledande Landskrona Bois hemma på Ybbarps IP. Ett Landskrona som ännu inte tappat ett enda poäng, öst in mål och inte släppt in ens en handfull i egen bur.

 

Detta sammantaget gjorde att vi såg på kvällens tillställning med viss tillförsikt och ställde således upp vårt lag efter förutsättningarna. Det vill säga, betydligt defensivare än vanligt med endast en anfallare på banan. Förutom det uppenbara att vi ville göra en solid insatts var målet att försöka hålla tätt så länge som möjligt och ligga på kontring. Det skulle tyvärr visa sig att vi skulle få revidera våra planer och istället fick uppgiften bli att om möjligt hålla ner siffrorna.

 

Jag ska villigt erkänna att jag har dålig koll på hur och när våra motståndare gjorde sina mål då de trillade in i en strid ström under bägge matchens halvlekar. Det som efter 90 minuter dock stod klart var att våra tjejer, trots resultatet (0-11) gjorde en riktigt pang match inställningsmässigt. Man krigade och slet under matchens samtliga minuter och var verkligen ett irritationsmoment för våra, för dagen, överlägsna motståndare.

 

Samtliga spelare skall ha en stor eloge för sin insats den här dagen men plus i kanten får Mindra Emanuelsson som med kaptensbindeln på armen styr och ställer i försvaret som om hon aldrig gjort något annat. Även Johanna gör en gedigen insats och sliter som ett djur. Hon sliter så pass att vi får leda henna av plan med ungefär 10 minuter kvar. Snacka om kämpe!!

 

Söndagen den 12/6 tog vi emot Ljungbyheds IF hemma på Ybbarp vilket också markerade att serien vände. Sist vi möttes, tidigt i våras, gick vi segrande ur striden och slutresultatet skrevs till 1-6 i vår favör. Detta skulle visa sig vara gångbara siffror även den här gången då slutresultatet för dagen blex exakt samma som sist!

 

Egentligen finns det inte mycket att rapportera från den här matchen utan vi i ledarteamet kan bara lugnt konstatera att den tro vi har på spelartruppen och dess förmåga att spela en fin och attraktiv passningsfotboll besannades den här dagen.

 

I bägge halvlekar spelar vi en anfallsorienterad fotboll och kombinerar oss fint igenom samtliga av vår motståndares lagdelar. Målen trillar in i en strid ström i början av första och allt är frid och fröjd! Det enda smolket i bägaren är att vi mot slutet av halvleken faller in i Ljungbyheds låga tempo och slår således av på takten och i detta skedet lyckas även vår motståndare pela in sitt enda mål för dagen. Ganska symptomatiskt och inte alls konstigt när man är så överlägsna i spelet som vi faktiskt var för dagen.

 

I paus pratar vi om att försöka gasa lite till och försöka behålla intensiteten i vårt spel under hela andra halvlek vi tycker att vi faktiskt lyckas med. Vi gör några byten och luftar samtliga spelare i matchtruppen och de inhoppande tjejerna går även de in och dominerar sina positioner. Gott att se!

 

Extra plus den här dagen får Evelina Johansson som under hela matchen är precis den offensiva länkspelare som vi vet att hon kan vara och precis vad vi behöver för att spela den fotbollen som vi vill! Mittfältet med Emilia, Mini och Saga är även dom dominanta och mittens rike var definitivt deras under samtliga 90 minuter. Thea kommer in på en kant i paus och gör en riktigt positiv halvlek. Alltid spelbar och visar sig ständigt och vill ha boll! Härligt!

 

I skrivande stund har vi endast kvällens träning kvar innan vi går på en välförtjänt och välbehövlig semester under vilken vi faktiskt skall samlas i Åhus under Beach Fotbollsturneringen v.27 och lira lite sandfotboll. Ska bli skoj! Titta gärna ut och heja fram oss till framgångar den 8:e och 9/7!

 

I övrigt vill vi tacka alla som supportat oss under våren samt alla er som får det att fungera i föreningen och kring vårt lag. Tänker då närmast på Anne och Conny som ställer upp med kiosk och entré på våra hemma matcher samt Nicko som alltid fixar och donar med material och dylikt så att vi i ledarteamet kan koncentrera oss på enbart matchen! Tack till er, ni är guld värda!!

 

Ett stort tack ska även alla våra spelare ha. Tack för förtroendet ni visar oss ledare och tack för att ni alltid ställer upp och ger 100%!

 

Ha en skön sommar så ses vi i augusti när allt drar igång igen!

 

// Johan


Nyhetsarkiv
Gräspremiär! 2023-03-16 09:07
Träningsmatch nr 2!2022-03-11 13:48
Storvinst !2021-10-03 12:01
Matchändring2021-08-25 22:12
Helgens match2021-08-25 15:48
Hemma storseger 2021-08-08 10:32
Höstpremiär 2021-08-03 11:59
Bortamatch mot Jonstorp2021-07-11 16:46
Första vinsten !! 2021-06-14 21:42
Årets första match2021-06-05 17:11
SeriePremiär 2021!2021-06-03 08:28
Träningsmatch2021-05-26 21:20
Våren 20212021-05-21 11:57
Seriespel våren 20212021-04-27 09:32
Gräspremiär2021-03-30 14:23
PBIK Dam Senior 20212021-03-30 14:22
 
Våra sponsorer