Underbart att kunna avsluta 2023 med ett par 11 manna matcher underbart gäng som aldrig slutar !!

Vi tränar Måndagar och Onsdagar till Uggleplanen är ledig tider står i Kalendern. Se till att klä er efter väder.

MVH

Ledarna.

Perstorps Damlag öppen träning
2023-02-21 09:30

Är du intresserad av att prova på fotboll 2023 så har vi öppna träningar i Ugglehallen Söndagar klockan 15:00 – 16.30.

Vi Behöver verkligen just din hjälp! Så är du lite intresserad så kom ner och prova på, ta gärna med en kompis!

Fler frågar kan skickas till Stefan Svensson tel. 0702-571237

Referat: Askeröds IF - PBIK 8-2
2022-05-16 07:59

Ja, vad säger man egentligen efter en sånn här överkörning som vi idag drabbas av nere på söderslätt? Vill man vara snäll kanske vi kan ta med oss att vi vinner andra halvlek med 1-2 men just nu känns det som en klen tröst.
Morgonen börjar annars på bästa vis med ett strålande väder och resan ner bjuder oss på Skåne från sin bästa sida med rapsfält som gungar ikapp med vinden i strålande solsken. Förutsättningarna är med andra ord perfekta!!

Efter en uppvärmning som känns helt ok blåser mannen i svart igång dagens batalj och ganska snart står det klart att våra motståndare bestämt sig för att trycka gasen i botten från början. Tyvärr är vi inte med i positionsspelet och tändningen på vissa positioner känns mer än tveksam. Detta resulterar i att vi efter vad som känns som 2 minuter ligger under med två baljor direkt. Efter detta har vårt unga lag en mental uppförsbacke som vi egentligen inte hämtar oss från förrän domaren blåser av första halvlek. Innan han till slut blåser till vila har uppförsbacken vuxit till hela sju måls underläge och allt känns bara nattsvart.

I halvlek pratar vi om att avsluta matchen på ett positivt sätt och att vi ska försöka att inte tappa ansiktet helt. Det är med andra ord dags för uppryckning!!!

Andra halvlek startar och gradvis arbetar vi oss in i matchen samtidigt som det känns som om Askeröd mattas lite efter sin fantastiska första halvlek där dom i princip springer oss sönder och samman i 45 minuter. Innan andra halvlek är slut har vi lyckats putsa resultatet och på ren vilja kämpat in två pytsar. Bra!

Hur summerar man då detta? Så här med några timmars distans känns det rätt bittert. Vi står tyvärr på hälarna i första halvlek och är inte alls med i matchen. Vi gömmer oss för varandra i vårt eget spel och känns rädda och ovilliga att delta fullt ut.
Som tur är avslutar vi positivt och det vi tar med oss från dagens match är att vi visar moral i andra halvlek och faktiskt visar oss själva och våra motståndare att vi kan om vi vill!

Tittar vi på prestationer som står ut idag måste vi nämna Victoria som kommer in från bänken och är rivig och obekväm för våra motståndare. Hon löper gång på gång in i boxen och på en sina många löpningar får hon kröna sitt inhopp genom att påpassligt stöta in en retur! Härligt Vickan!!

Även Amanda kommer in från bänken och tillför lugn och trygghet till vår prövade backlinje. Gött Amanda!!

Ny väntar två veckor utan match då vi är spellediga kommande helg. Känns som ett lägligt break då vi uppenbart har en del att arbeta med!

// Johan
Referat: Stattena IF - PBIK 1-3
2022-05-02 14:51

Man skulle kunna tro och hävda att undertecknad bara skriver matchreferat då vårt kära damlag vinner sina matcher och visst måste jag tillstå att det känns betydligt lättare att sätta sig bakom tangentbordet med en färsk seger i ryggen.

Men om rätt skall vara rätt så kan vi, förutom gårdagens seger, även nämna de två hemma matcherna som spelats på sistone. Den 17/4 tog vi emot Torna Hällestads IF hemma på Ybbarp. En match som vi i tränarstaben gjort allt för att glömma. Kort kan vi säga att Torna Hällestad hade en handfull ”organiserade” anfall och lyckades på dessa göra 3 mål medans vi var mer eller mindre tama och oskarpa i 90 minuter. Nog om det debaclet som slutade med en 1-3 förlust.

Söndagen den 24/4 gästades vi av Röstånga IS och även där fick vi se oss besegrade. Den här gången var det dock en förlust som vi faktiskt kunde bygga vidare på. Röstånga är det i särklass bästa laget vi hittills stött på i seriesammanhang och man bjöd verkligen upp till dans med ett snyggt och vägvinnande spel. Själva kom vi ut som ett helt nytt lag om man jämför med sist. Vi visade kampvilja och inställning under matchens samtliga 90 minuter och hade ett tag i mitten av andra halvlek vittring på en kvittering till 2-2. Tyvärr fick vi istället även den här gången se oss besegrade med samma siffror och Röstånga åkte hem med 3 friska pinnar och en 1-3 seger i bagaget.

Så till gårdagens begivenheter då vi styrde kosan till Helsingborg för match mot det anrika Stattena IF. Ett lag som faktiskt i modern tid (2003-2004) varit uppe och vänt i allsvenskan.

Första halvlek visslades igång kl 15:00 på söndags eftermiddagen och ganska direkt flyttade vi upp våra positioner och nästintill satte oss på Stattena. Vi hade en konstant press på våra motståndare och det enda som egentligen saknades var ett ledningsmål. Spelet var kanske inte briljant men inställningen och kampviljan var det inget fel på. I slutet av halvleken mattas vi av lite och släpper in Stattena i handlingarna. Dock utan att det känns särskilt farligt någon gång. Istället är det vi själva som i princip gör mål åt motståndarna. I vår ambition att alltid spela oss upp från backlinjen råkar vi slå en pass rakt i gapet på en framrusande Stattena spelare som efter lite flipperspel i straffområdet trycker in 1-0 till Stattena. Surt sa räven!

I halvlek pratar vi ihop oss och kommer överens om att ta oss i kragen och komma ännu lite närmre våra motståndare i pressen.

Dommaren blåser igång halvleken och jakten på en kvittering tar sin början. Vi skapar chanser i princip hela halvleken igenom men det skall dröja ända till minut 68 innan Evelina förlöser oss med 1-1 målet. Innan dess har vi träffat burgaveln, snuddat stolpens utsida samt dyngat en i ribban från nära håll. Stattena syns väl i princip till bara ett par gånger under andra halvlek och då är det vi själva som strular till det så det blir farligt. Lyckligtvis har vi en för dagen storspelande Mathilda i målet vilket gör att det ändå aldrig blir särskilt farligt.

I slutet ligger vi på för ett segermål och i minut 83 rinner Evelina på nytt igenom ett tröttkört Stattena försvar, rundar målvakten och lägger snyggt in 1-2. Jublet vet inga gränser. Efter detta väntar ca 7 minuters nagelbitande och när domaren till sist sätter pipan till munnen och blåser av matchen har undertecknad utvecklat minst 8 st nya gråa hår (i skägget).

Säsongens andra vinst är ett faktum och 3 nya poäng till kontot!

På ämnet, noterbara insatser för dagen, kan vi egentligen inte nämna någon speciell utan tycker nog att vi i så fall får nämna laginsatsen och den kollektiva inställningen vi uppvisar.

Ska vi prompt nämna någon får vi nog nämna Evelina Olofsson som visar att målsinnet sitter kvar. Sliter till sig två pytsar idag och är ett ständigt orosmoment för Stattena defensiven. Härligt!

Även Johanna gör en fin insats för dagen. Efter att ha börjat vid sidan de sista matcherna går hon in från start i vår backlinje och visar fina kvalitéer. Tjurskallig som få vägrar hon släppa någon förbi sig!!

Nu väntar en ny orörd träningsvecka då vi slipar vidare på detaljer och fin kalibrerar formen ytterligare för att på fredag ta emot Teknologkårens IF nere på vårt kära Ybbarps IP!