SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Perstorp Bälinge IK
Fotboll
Dam Senior - Tillsammans är vi starka!

Gräspremiär!
2023-03-16 09:07

På Måndag 20/3 går vi på gräs premiär på Lillarydsplanen. 

Vi tränar Måndagar och Onsdagar till Uggleplanen är ledig tider står i Kalendern. Se till att klä er efter väder. 

MVH

Ledarna.

 

Perstorps Damlag öppen träning
2023-02-21 09:30

 

Är du intresserad av att prova på fotboll 2023 så har vi öppna träningar i Ugglehallen Söndagar klockan 15:00 – 16.30.

Vi Behöver verkligen just din hjälp! Så är du lite intresserad så kom ner och prova på, ta gärna med en kompis!

Fler frågar kan skickas till Stefan Svensson tel. 0702-571237

Summering våren -22 samt några sladdande referat!
2022-06-22 10:27
Efter segern mot Ljungbyhed den 12/6!

Hej fotbollsvänner,

 

Efter en, på alla sätt, hektisk vår börjar det bli dags att summera vårens aktiviteter. Men om rätt skall vara rätt bör vi väl göra ett försök att även summera vårsäsongens sista matcher.

 

Vi börjar den 29/5 då vi tagit oss ner till Höör och Höörs IS för bortamatch. Väl där stod det klar att matchen skulle spelas på deras konstgräsplan då A-planen bedömdes vara i icke spelbart skick efter en längre regnperiod. Tycka vad man vill om plastmattor men i mitt tycke föredrar jag hellre en regntung gräsplan än plast mitt i sommaren.

 

Matchen i sig tycker jag hade många olika ansikten. Vi börjar lite trevande men jobbar oss sedan in i matchen och kommer upp i press ordentligt. I långa perioder är det vi som har spelet och skapar i och med detta en del halvchanser. Första halvlek slutar dock mållös och nöjdast med det är nog Höör.

 

Andra halvlek ser i princip lika dan ut till en början och jag tycker att det är vi som har initiativet. Vi ligger på och pressar och är farliga utan att för den delen skapa mer än några få halvchanser. En bit in i andra gör Höör några byten och formerar om sin anfallslinje vilket förbryllar vår för dagen duktiga trebackslinje. Vi blir helt enkelt tvungna att gå upp på en ”fyrback” för att få koll på Höörs snabba anfallare. Detta får önskad effekt och vi tar oss på nytt in i matchen.

 

Då klockan strax skall ticka över till nittionde minuten och vi nöjt kan konstatera att vi troligtvis kan resa hem med en poäng i bagaget går vi bort oss på ytterbacken och en situation uppstår där Höör kan spela in bollen i straffområdet från kanten där deras anfallare påpassligt dyker upp och petar in bollen bakom Mathilda. Surt!!

1-0 visar sig bli slutresultatet för dagen och det är bara att gratulera våra duktiga motståndare även om dom säkert också hade varit nöjda med en poäng med tanke på hur matchbilden såg ut.

 

Fredagen den 3/6 tog vi emot serieledande Landskrona Bois hemma på Ybbarps IP. Ett Landskrona som ännu inte tappat ett enda poäng, öst in mål och inte släppt in ens en handfull i egen bur.

 

Detta sammantaget gjorde att vi såg på kvällens tillställning med viss tillförsikt och ställde således upp vårt lag efter förutsättningarna. Det vill säga, betydligt defensivare än vanligt med endast en anfallare på banan. Förutom det uppenbara att vi ville göra en solid insatts var målet att försöka hålla tätt så länge som möjligt och ligga på kontring. Det skulle tyvärr visa sig att vi skulle få revidera våra planer och istället fick uppgiften bli att om möjligt hålla ner siffrorna.

 

Jag ska villigt erkänna att jag har dålig koll på hur och när våra motståndare gjorde sina mål då de trillade in i en strid ström under bägge matchens halvlekar. Det som efter 90 minuter dock stod klart var att våra tjejer, trots resultatet (0-11) gjorde en riktigt pang match inställningsmässigt. Man krigade och slet under matchens samtliga minuter och var verkligen ett irritationsmoment för våra, för dagen, överlägsna motståndare.

 

Samtliga spelare skall ha en stor eloge för sin insats den här dagen men plus i kanten får Mindra Emanuelsson som med kaptensbindeln på armen styr och ställer i försvaret som om hon aldrig gjort något annat. Även Johanna gör en gedigen insats och sliter som ett djur. Hon sliter så pass att vi får leda henna av plan med ungefär 10 minuter kvar. Snacka om kämpe!!

 

Söndagen den 12/6 tog vi emot Ljungbyheds IF hemma på Ybbarp vilket också markerade att serien vände. Sist vi möttes, tidigt i våras, gick vi segrande ur striden och slutresultatet skrevs till 1-6 i vår favör. Detta skulle visa sig vara gångbara siffror även den här gången då slutresultatet för dagen blex exakt samma som sist!

 

Egentligen finns det inte mycket att rapportera från den här matchen utan vi i ledarteamet kan bara lugnt konstatera att den tro vi har på spelartruppen och dess förmåga att spela en fin och attraktiv passningsfotboll besannades den här dagen.

 

I bägge halvlekar spelar vi en anfallsorienterad fotboll och kombinerar oss fint igenom samtliga av vår motståndares lagdelar. Målen trillar in i en strid ström i början av första och allt är frid och fröjd! Det enda smolket i bägaren är att vi mot slutet av halvleken faller in i Ljungbyheds låga tempo och slår således av på takten och i detta skedet lyckas även vår motståndare pela in sitt enda mål för dagen. Ganska symptomatiskt och inte alls konstigt när man är så överlägsna i spelet som vi faktiskt var för dagen.

 

I paus pratar vi om att försöka gasa lite till och försöka behålla intensiteten i vårt spel under hela andra halvlek vi tycker att vi faktiskt lyckas med. Vi gör några byten och luftar samtliga spelare i matchtruppen och de inhoppande tjejerna går även de in och dominerar sina positioner. Gott att se!

 

Extra plus den här dagen får Evelina Johansson som under hela matchen är precis den offensiva länkspelare som vi vet att hon kan vara och precis vad vi behöver för att spela den fotbollen som vi vill! Mittfältet med Emilia, Mini och Saga är även dom dominanta och mittens rike var definitivt deras under samtliga 90 minuter. Thea kommer in på en kant i paus och gör en riktigt positiv halvlek. Alltid spelbar och visar sig ständigt och vill ha boll! Härligt!

 

I skrivande stund har vi endast kvällens träning kvar innan vi går på en välförtjänt och välbehövlig semester under vilken vi faktiskt skall samlas i Åhus under Beach Fotbollsturneringen v.27 och lira lite sandfotboll. Ska bli skoj! Titta gärna ut och heja fram oss till framgångar den 8:e och 9/7!

 

I övrigt vill vi tacka alla som supportat oss under våren samt alla er som får det att fungera i föreningen och kring vårt lag. Tänker då närmast på Anne och Conny som ställer upp med kiosk och entré på våra hemma matcher samt Nicko som alltid fixar och donar med material och dylikt så att vi i ledarteamet kan koncentrera oss på enbart matchen! Tack till er, ni är guld värda!!

 

Ett stort tack ska även alla våra spelare ha. Tack för förtroendet ni visar oss ledare och tack för att ni alltid ställer upp och ger 100%!

 

Ha en skön sommar så ses vi i augusti när allt drar igång igen!

 

// Johan

Referat: Askeröds IF - PBIK 8-2
2022-05-16 07:59
Referat: Askeröds IF - PBIK 8-2
 
Ja, vad säger man egentligen efter en sånn här överkörning som vi idag drabbas av nere på söderslätt? Vill man vara snäll kanske vi kan ta med oss att vi vinner andra halvlek med 1-2 men just nu känns det som en klen tröst.
Morgonen börjar annars på bästa vis med ett strålande väder och resan ner bjuder oss på Skåne från sin bästa sida med rapsfält som gungar ikapp med vinden i strålande solsken. Förutsättningarna är med andra ord perfekta!!
 
Efter en uppvärmning som känns helt ok blåser mannen i svart igång dagens batalj och ganska snart står det klart att våra motståndare bestämt sig för att trycka gasen i botten från början. Tyvärr är vi inte med i positionsspelet och tändningen på vissa positioner känns mer än tveksam. Detta resulterar i att vi efter vad som känns som 2 minuter ligger under med två baljor direkt. Efter detta har vårt unga lag en mental uppförsbacke som vi egentligen inte hämtar oss från förrän domaren blåser av första halvlek. Innan han till slut blåser till vila har uppförsbacken vuxit till hela sju måls underläge och allt känns bara nattsvart.
 
I halvlek pratar vi om att avsluta matchen på ett positivt sätt och att vi ska försöka att inte tappa ansiktet helt. Det är med andra ord dags för uppryckning!!!
 
Andra halvlek startar och gradvis arbetar vi oss in i matchen samtidigt som det känns som om Askeröd mattas lite efter sin fantastiska första halvlek där dom i princip springer oss sönder och samman i 45 minuter. Innan andra halvlek är slut har vi lyckats putsa resultatet och på ren vilja kämpat in två pytsar. Bra!
 
Hur summerar man då detta? Så här med några timmars distans känns det rätt bittert. Vi står tyvärr på hälarna i första halvlek och är inte alls med i matchen. Vi gömmer oss för varandra i vårt eget spel och känns rädda och ovilliga att delta fullt ut.
Som tur är avslutar vi positivt och det vi tar med oss från dagens match är att vi visar moral i andra halvlek och faktiskt visar oss själva och våra motståndare att vi kan om vi vill!
 
Tittar vi på prestationer som står ut idag måste vi nämna Victoria som kommer in från bänken och är rivig och obekväm för våra motståndare. Hon löper gång på gång in i boxen och på en sina många löpningar får hon kröna sitt inhopp genom att påpassligt stöta in en retur! Härligt Vickan!!
 
Även Amanda kommer in från bänken och tillför lugn och trygghet till vår prövade backlinje. Gött Amanda!!
 
Ny väntar två veckor utan match då vi är spellediga kommande helg. Känns som ett lägligt break då vi uppenbart har en del att arbeta med!
 
// Johan
Referat: Stattena IF - PBIK 1-3
2022-05-02 14:51

Man skulle kunna tro och hävda att undertecknad bara skriver matchreferat då vårt kära damlag vinner sina matcher och visst måste jag tillstå att det känns betydligt lättare att sätta sig bakom tangentbordet med en färsk seger i ryggen.

 

Men om rätt skall vara rätt så kan vi, förutom gårdagens seger, även nämna de två hemma matcherna som spelats på sistone. Den 17/4 tog vi emot Torna Hällestads IF hemma på Ybbarp. En match som vi i tränarstaben gjort allt för att glömma. Kort kan vi säga att Torna Hällestad hade en handfull ”organiserade” anfall och lyckades på dessa göra 3 mål medans vi var mer eller mindre tama och oskarpa i 90 minuter. Nog om det debaclet som slutade med en 1-3 förlust.

 

Söndagen den 24/4 gästades vi av Röstånga IS och även där fick vi se oss besegrade. Den här gången var det dock en förlust som vi faktiskt kunde bygga vidare på. Röstånga är det i särklass bästa laget vi hittills stött på i seriesammanhang och man bjöd verkligen upp till dans med ett snyggt och vägvinnande spel. Själva kom vi ut som ett helt nytt lag om man jämför med sist. Vi visade kampvilja och inställning under matchens samtliga 90 minuter och hade ett tag i mitten av andra halvlek vittring på en kvittering till 2-2. Tyvärr fick vi istället även den här gången se oss besegrade med samma siffror och Röstånga åkte hem med 3 friska pinnar och en 1-3 seger i bagaget.

 

Så till gårdagens begivenheter då vi styrde kosan till Helsingborg för match mot det anrika Stattena IF. Ett lag som faktiskt i modern tid (2003-2004) varit uppe och vänt i allsvenskan.

 

Första halvlek visslades igång kl 15:00 på söndags eftermiddagen och ganska direkt flyttade vi upp våra positioner och nästintill satte oss på Stattena. Vi hade en konstant press på våra motståndare och det enda som egentligen saknades var ett ledningsmål. Spelet var kanske inte briljant men inställningen och kampviljan var det inget fel på. I slutet av halvleken mattas vi av lite och släpper in Stattena i handlingarna. Dock utan att det känns särskilt farligt någon gång. Istället är det vi själva som i princip gör mål åt motståndarna. I vår ambition att alltid spela oss upp från backlinjen råkar vi slå en pass rakt i gapet på en framrusande Stattena spelare som efter lite flipperspel i straffområdet trycker in 1-0 till Stattena. Surt sa räven!

 

I halvlek pratar vi ihop oss och kommer överens om att ta oss i kragen och komma ännu lite närmre våra motståndare i pressen.

 

Dommaren blåser igång halvleken och jakten på en kvittering tar sin början. Vi skapar chanser i princip hela halvleken igenom men det skall dröja ända till minut 68 innan Evelina förlöser oss med 1-1 målet. Innan dess har vi träffat burgaveln, snuddat stolpens utsida samt dyngat en i ribban från nära håll. Stattena syns väl i princip till bara ett par gånger under andra halvlek och då är det vi själva som strular till det så det blir farligt. Lyckligtvis har vi en för dagen storspelande Mathilda i målet vilket gör att det ändå aldrig blir särskilt farligt.

I slutet ligger vi på för ett segermål och i minut 83 rinner Evelina på nytt igenom ett tröttkört Stattena försvar, rundar målvakten och lägger snyggt in 1-2. Jublet vet inga gränser. Efter detta väntar ca 7 minuters nagelbitande och när domaren till sist sätter pipan till munnen och blåser av matchen har undertecknad utvecklat minst 8 st nya gråa hår (i skägget).

Säsongens andra vinst är ett faktum och 3 nya poäng till kontot!

 

På ämnet, noterbara insatser för dagen, kan vi egentligen inte nämna någon speciell utan tycker nog att vi i så fall får nämna laginsatsen och den kollektiva inställningen vi uppvisar.

Ska vi prompt nämna någon får vi nog nämna Evelina Olofsson som visar att målsinnet sitter kvar. Sliter till sig två pytsar idag och är ett ständigt orosmoment för Stattena defensiven. Härligt!

Även Johanna gör en fin insats för dagen. Efter att ha börjat vid sidan de sista matcherna går hon in från start i vår backlinje och visar fina kvalitéer. Tjurskallig som få vägrar hon släppa någon förbi sig!!

 

Nu väntar en ny orörd träningsvecka då vi slipar vidare på detaljer och fin kalibrerar formen ytterligare för att på fredag ta emot Teknologkårens IF nere på vårt kära Ybbarps IP!

Vi ses väl där!?

 

Tack för ordet,

Johan

Referat Seriepremiär: Ljungbyheds IF - PBIK 1-6
2022-04-10 21:40

Hej fotbollsvänner,

 

Dagen vi alla väntat på var då äntligen här och med förväntan i bröstet och säkert en gnutta nervositet hos vissa bar det av till gamla Forsby IP i där Ljungbyhed valt att förlägga dagens seriepremiär. 
Fullt förståeligt pga väderleken och risken att springa sönder sin A-plan alldeles för tidigt.

 

Sent i fredags fick vi beskedet att Ljungbyhed pga manfall gärna såg att vi lirade en 9-manna match vilket vi så klart ställde upp på! 
Dock fick vi stuva om lite och några fick snällt byta position från vad dom blivit vana vid.


Efter ett bra snack i omklädningsrummet och en positiv uppvärmning, där den stora snackisen blev en hamster vid namn Ture (ni som var där vet!!), blåste domaren äntligen igång första halvlek. 

Vi tog genast tag i taktpinnen och tryckte på för allt vad tyglarna höll. Vi pressade högt och lät aldrig Ljungbyhedspelarna få en lugn stund.


Efter ca 10 minuter är Mini uppe och pressar förtjänstfullt med Felicia tätt bakom och efter några vunna motlägg ligger bollen fri och Felicia som följt med upp i pressen daskar upp den i nättaket! 0-1 och glädjen är total! 

3 minuter senare ökar vi på till 0-2 genom Saga Levin som för dagen spelar till vänster på mittfältet.

Resten av halvleken kontrollerar vi totalt och ligger på för ett tredje men utan framgång. Evelina har ett par bra chanser men får inte riktigt till det.

 

I halvlek pratar vi egentligen bara om att fortsätta på den inslagna linjen och hålla uppe vår press och vårt fyndiga spel! 

Andra halvlek blåses igång och trots något byte på någon position så bibehåller vi intensiteten och vårt spel. Ljungbyhed är aldrig ens nära att etablera något på vår planhalva och det känns hur tryggt som helst.

I minut 50 får då äntligen Evelina Olofsson spräcka sin nolla och 0-3 är ett faktum. 
Innan halvleken och matchen är slut har Evelina ökat på sin målskörd med ännu ett, snyggt assisterad av Malin, samt att både Thea och Maria varit framme och nätat. Maria som spelade sin första match för oss kröner alltså sin debut med att sätta spiken i kistan och slutresultatet skrivs alltså till 1-6!

 

Jo, Ljungbyhed fick faktiskt tröstmåla någonstans i mitten av andra halvlek men det kändes mest som en parentes för dagen då allt faktiskt stämde för oss.

 

Känns svårt att nämna någon särskild en sån här dag då alla bara går ut och är helt självklara i sina roller. Men om jag måste så sticker nog Amanda Andersson ut lite extra. Idag var hon helt omutbar i vår solida backlinje. Helt omöjlig att passera och hur lugn och trygg som helst med bollen vid fötterna. 

I övrigt ska alla ha en stor eloge för dagens insats. Vi luftar, vår vana trogen, samtliga spelare i dagens trupp och ingen faller någonsin ur ramen utan går bara in och dominerar sin position. Lätt att vara coach en sån här dag!

 

Vi ses på Ybbarp på söndag kl 14 då vi får besök av Torna Hällestads IF! Du kommer väl ner och supportar oss!!

 

Tack för ordet,

Johan

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 22/05 15:57 
Fotbollssektionen, 06/02 10:56 
Fotbollssektionen, 22/01 10:45 
Fotbollssektionen, 29/11 13:40 
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer