Fotboll
Dam Senior - Tillsammans är vi starka!

Referat: Askeröds IF - PBIK 8-2
2022-05-16 07:59

Ja, vad säger man egentligen efter en sånn här överkörning som vi idag drabbas av nere på söderslätt? Vill man vara snäll kanske vi kan ta med oss att vi vinner andra halvlek med 1-2 men just nu känns det som en klen tröst.
Morgonen börjar annars på bästa vis med ett strålande väder och resan ner bjuder oss på Skåne från sin bästa sida med rapsfält som gungar ikapp med vinden i strålande solsken. Förutsättningarna är med andra ord perfekta!!

Efter en uppvärmning som känns helt ok blåser mannen i svart igång dagens batalj och ganska snart står det klart att våra motståndare bestämt sig för att trycka gasen i botten från början. Tyvärr är vi inte med i positionsspelet och tändningen på vissa positioner känns mer än tveksam. Detta resulterar i att vi efter vad som känns som 2 minuter ligger under med två baljor direkt. Efter detta har vårt unga lag en mental uppförsbacke som vi egentligen inte hämtar oss från förrän domaren blåser av första halvlek. Innan han till slut blåser till vila har uppförsbacken vuxit till hela sju måls underläge och allt känns bara nattsvart.

I halvlek pratar vi om att avsluta matchen på ett positivt sätt och att vi ska försöka att inte tappa ansiktet helt. Det är med andra ord dags för uppryckning!!!

Andra halvlek startar och gradvis arbetar vi oss in i matchen samtidigt som det känns som om Askeröd mattas lite efter sin fantastiska första halvlek där dom i princip springer oss sönder och samman i 45 minuter. Innan andra halvlek är slut har vi lyckats putsa resultatet och på ren vilja kämpat in två pytsar. Bra!

Hur summerar man då detta? Så här med några timmars distans känns det rätt bittert. Vi står tyvärr på hälarna i första halvlek och är inte alls med i matchen. Vi gömmer oss för varandra i vårt eget spel och känns rädda och ovilliga att delta fullt ut.
Som tur är avslutar vi positivt och det vi tar med oss från dagens match är att vi visar moral i andra halvlek och faktiskt visar oss själva och våra motståndare att vi kan om vi vill!

Tittar vi på prestationer som står ut idag måste vi nämna Victoria som kommer in från bänken och är rivig och obekväm för våra motståndare. Hon löper gång på gång in i boxen och på en sina många löpningar får hon kröna sitt inhopp genom att påpassligt stöta in en retur! Härligt Vickan!!

Även Amanda kommer in från bänken och tillför lugn och trygghet till vår prövade backlinje. Gött Amanda!!

Ny väntar två veckor utan match då vi är spellediga kommande helg. Känns som ett lägligt break då vi uppenbart har en del att arbeta med!