SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Perstorp Bälinge IK
Fotboll
Dam Senior - Tillsammans är vi starka!

Referat: Askeröds IF - PBIK 8-2
2022-05-16 07:59
Referat: Askeröds IF - PBIK 8-2
 
Ja, vad säger man egentligen efter en sånn här överkörning som vi idag drabbas av nere på söderslätt? Vill man vara snäll kanske vi kan ta med oss att vi vinner andra halvlek med 1-2 men just nu känns det som en klen tröst.
Morgonen börjar annars på bästa vis med ett strålande väder och resan ner bjuder oss på Skåne från sin bästa sida med rapsfält som gungar ikapp med vinden i strålande solsken. Förutsättningarna är med andra ord perfekta!!
 
Efter en uppvärmning som känns helt ok blåser mannen i svart igång dagens batalj och ganska snart står det klart att våra motståndare bestämt sig för att trycka gasen i botten från början. Tyvärr är vi inte med i positionsspelet och tändningen på vissa positioner känns mer än tveksam. Detta resulterar i att vi efter vad som känns som 2 minuter ligger under med två baljor direkt. Efter detta har vårt unga lag en mental uppförsbacke som vi egentligen inte hämtar oss från förrän domaren blåser av första halvlek. Innan han till slut blåser till vila har uppförsbacken vuxit till hela sju måls underläge och allt känns bara nattsvart.
 
I halvlek pratar vi om att avsluta matchen på ett positivt sätt och att vi ska försöka att inte tappa ansiktet helt. Det är med andra ord dags för uppryckning!!!
 
Andra halvlek startar och gradvis arbetar vi oss in i matchen samtidigt som det känns som om Askeröd mattas lite efter sin fantastiska första halvlek där dom i princip springer oss sönder och samman i 45 minuter. Innan andra halvlek är slut har vi lyckats putsa resultatet och på ren vilja kämpat in två pytsar. Bra!
 
Hur summerar man då detta? Så här med några timmars distans känns det rätt bittert. Vi står tyvärr på hälarna i första halvlek och är inte alls med i matchen. Vi gömmer oss för varandra i vårt eget spel och känns rädda och ovilliga att delta fullt ut.
Som tur är avslutar vi positivt och det vi tar med oss från dagens match är att vi visar moral i andra halvlek och faktiskt visar oss själva och våra motståndare att vi kan om vi vill!
 
Tittar vi på prestationer som står ut idag måste vi nämna Victoria som kommer in från bänken och är rivig och obekväm för våra motståndare. Hon löper gång på gång in i boxen och på en sina många löpningar får hon kröna sitt inhopp genom att påpassligt stöta in en retur! Härligt Vickan!!
 
Även Amanda kommer in från bänken och tillför lugn och trygghet till vår prövade backlinje. Gött Amanda!!
 
Ny väntar två veckor utan match då vi är spellediga kommande helg. Känns som ett lägligt break då vi uppenbart har en del att arbeta med!
 
// Johan
Referat: Stattena IF - PBIK 1-3
2022-05-02 14:51

Man skulle kunna tro och hävda att undertecknad bara skriver matchreferat då vårt kära damlag vinner sina matcher och visst måste jag tillstå att det känns betydligt lättare att sätta sig bakom tangentbordet med en färsk seger i ryggen.

 

Men om rätt skall vara rätt så kan vi, förutom gårdagens seger, även nämna de två hemma matcherna som spelats på sistone. Den 17/4 tog vi emot Torna Hällestads IF hemma på Ybbarp. En match som vi i tränarstaben gjort allt för att glömma. Kort kan vi säga att Torna Hällestad hade en handfull ”organiserade” anfall och lyckades på dessa göra 3 mål medans vi var mer eller mindre tama och oskarpa i 90 minuter. Nog om det debaclet som slutade med en 1-3 förlust.

 

Söndagen den 24/4 gästades vi av Röstånga IS och även där fick vi se oss besegrade. Den här gången var det dock en förlust som vi faktiskt kunde bygga vidare på. Röstånga är det i särklass bästa laget vi hittills stött på i seriesammanhang och man bjöd verkligen upp till dans med ett snyggt och vägvinnande spel. Själva kom vi ut som ett helt nytt lag om man jämför med sist. Vi visade kampvilja och inställning under matchens samtliga 90 minuter och hade ett tag i mitten av andra halvlek vittring på en kvittering till 2-2. Tyvärr fick vi istället även den här gången se oss besegrade med samma siffror och Röstånga åkte hem med 3 friska pinnar och en 1-3 seger i bagaget.

 

Så till gårdagens begivenheter då vi styrde kosan till Helsingborg för match mot det anrika Stattena IF. Ett lag som faktiskt i modern tid (2003-2004) varit uppe och vänt i allsvenskan.

 

Första halvlek visslades igång kl 15:00 på söndags eftermiddagen och ganska direkt flyttade vi upp våra positioner och nästintill satte oss på Stattena. Vi hade en konstant press på våra motståndare och det enda som egentligen saknades var ett ledningsmål. Spelet var kanske inte briljant men inställningen och kampviljan var det inget fel på. I slutet av halvleken mattas vi av lite och släpper in Stattena i handlingarna. Dock utan att det känns särskilt farligt någon gång. Istället är det vi själva som i princip gör mål åt motståndarna. I vår ambition att alltid spela oss upp från backlinjen råkar vi slå en pass rakt i gapet på en framrusande Stattena spelare som efter lite flipperspel i straffområdet trycker in 1-0 till Stattena. Surt sa räven!

 

I halvlek pratar vi ihop oss och kommer överens om att ta oss i kragen och komma ännu lite närmre våra motståndare i pressen.

 

Dommaren blåser igång halvleken och jakten på en kvittering tar sin början. Vi skapar chanser i princip hela halvleken igenom men det skall dröja ända till minut 68 innan Evelina förlöser oss med 1-1 målet. Innan dess har vi träffat burgaveln, snuddat stolpens utsida samt dyngat en i ribban från nära håll. Stattena syns väl i princip till bara ett par gånger under andra halvlek och då är det vi själva som strular till det så det blir farligt. Lyckligtvis har vi en för dagen storspelande Mathilda i målet vilket gör att det ändå aldrig blir särskilt farligt.

I slutet ligger vi på för ett segermål och i minut 83 rinner Evelina på nytt igenom ett tröttkört Stattena försvar, rundar målvakten och lägger snyggt in 1-2. Jublet vet inga gränser. Efter detta väntar ca 7 minuters nagelbitande och när domaren till sist sätter pipan till munnen och blåser av matchen har undertecknad utvecklat minst 8 st nya gråa hår (i skägget).

Säsongens andra vinst är ett faktum och 3 nya poäng till kontot!

 

På ämnet, noterbara insatser för dagen, kan vi egentligen inte nämna någon speciell utan tycker nog att vi i så fall får nämna laginsatsen och den kollektiva inställningen vi uppvisar.

Ska vi prompt nämna någon får vi nog nämna Evelina Olofsson som visar att målsinnet sitter kvar. Sliter till sig två pytsar idag och är ett ständigt orosmoment för Stattena defensiven. Härligt!

Även Johanna gör en fin insats för dagen. Efter att ha börjat vid sidan de sista matcherna går hon in från start i vår backlinje och visar fina kvalitéer. Tjurskallig som få vägrar hon släppa någon förbi sig!!

 

Nu väntar en ny orörd träningsvecka då vi slipar vidare på detaljer och fin kalibrerar formen ytterligare för att på fredag ta emot Teknologkårens IF nere på vårt kära Ybbarps IP!

Vi ses väl där!?

 

Tack för ordet,

Johan

Referat Seriepremiär: Ljungbyheds IF - PBIK 1-6
2022-04-10 21:40

Hej fotbollsvänner,

 

Dagen vi alla väntat på var då äntligen här och med förväntan i bröstet och säkert en gnutta nervositet hos vissa bar det av till gamla Forsby IP i där Ljungbyhed valt att förlägga dagens seriepremiär. 
Fullt förståeligt pga väderleken och risken att springa sönder sin A-plan alldeles för tidigt.

 

Sent i fredags fick vi beskedet att Ljungbyhed pga manfall gärna såg att vi lirade en 9-manna match vilket vi så klart ställde upp på! 
Dock fick vi stuva om lite och några fick snällt byta position från vad dom blivit vana vid.


Efter ett bra snack i omklädningsrummet och en positiv uppvärmning, där den stora snackisen blev en hamster vid namn Ture (ni som var där vet!!), blåste domaren äntligen igång första halvlek. 

Vi tog genast tag i taktpinnen och tryckte på för allt vad tyglarna höll. Vi pressade högt och lät aldrig Ljungbyhedspelarna få en lugn stund.


Efter ca 10 minuter är Mini uppe och pressar förtjänstfullt med Felicia tätt bakom och efter några vunna motlägg ligger bollen fri och Felicia som följt med upp i pressen daskar upp den i nättaket! 0-1 och glädjen är total! 

3 minuter senare ökar vi på till 0-2 genom Saga Levin som för dagen spelar till vänster på mittfältet.

Resten av halvleken kontrollerar vi totalt och ligger på för ett tredje men utan framgång. Evelina har ett par bra chanser men får inte riktigt till det.

 

I halvlek pratar vi egentligen bara om att fortsätta på den inslagna linjen och hålla uppe vår press och vårt fyndiga spel! 

Andra halvlek blåses igång och trots något byte på någon position så bibehåller vi intensiteten och vårt spel. Ljungbyhed är aldrig ens nära att etablera något på vår planhalva och det känns hur tryggt som helst.

I minut 50 får då äntligen Evelina Olofsson spräcka sin nolla och 0-3 är ett faktum. 
Innan halvleken och matchen är slut har Evelina ökat på sin målskörd med ännu ett, snyggt assisterad av Malin, samt att både Thea och Maria varit framme och nätat. Maria som spelade sin första match för oss kröner alltså sin debut med att sätta spiken i kistan och slutresultatet skrivs alltså till 1-6!

 

Jo, Ljungbyhed fick faktiskt tröstmåla någonstans i mitten av andra halvlek men det kändes mest som en parentes för dagen då allt faktiskt stämde för oss.

 

Känns svårt att nämna någon särskild en sån här dag då alla bara går ut och är helt självklara i sina roller. Men om jag måste så sticker nog Amanda Andersson ut lite extra. Idag var hon helt omutbar i vår solida backlinje. Helt omöjlig att passera och hur lugn och trygg som helst med bollen vid fötterna. 

I övrigt ska alla ha en stor eloge för dagens insats. Vi luftar, vår vana trogen, samtliga spelare i dagens trupp och ingen faller någonsin ur ramen utan går bara in och dominerar sin position. Lätt att vara coach en sån här dag!

 

Vi ses på Ybbarp på söndag kl 14 då vi får besök av Torna Hällestads IF! Du kommer väl ner och supportar oss!!

 

Tack för ordet,

Johan

 

Referat: RSK Söderåsen - PBIK 13/3
2022-03-14 08:19

Hej,

 

Igår åkte vi alltså i samlad trupp till metropolen Teckomatorp för match mot vad jag trodde var Röstånga IS. Fick dock lära mig att man numera är en ny förening där klubbarna Röstånga, Svalöv och Kågeröd slagit ihop sina påsar och bildat RSK Söderåsen. 

 

Förhållandena var de absolut bästa man kan tänka sig med strålande solsken och en riktigt fin konstgräsmatta. Helt klart bäddat för en trevlig eftermiddag med massa härlig fotboll!

 

Matchen i sig utvecklade sig tyvärr inte till vad vi hoppats på. Pga en del sena avhopp fick vi stuva om en del bland de 14 tjejer vi fick med oss ut vilket gjorde att matchplanen ändrade sig en del. Dock anpassade sig tjejerna till rådande förhållande på ett bra sätt och det skall de ha en eloge för!

 

Första halvlek startar och vi står tyvärr lite på hälarna i inledningen vilket gör att det rasslar till bakom Mathilda ett par tre gånger redan de första 10 minuterna. Detta ihop med det faktum att RSK är rejäla och självklara i allt de tar sig för gör att första halvlek utvecklar sig till 45 minuter vi helst vill glömma. 

Det känns lite som vårt unga lag chockas lite av hur fysiska och robusta RSK är och vi lyckas egentligen aldrig ta kampen i första halvlek. 

 

I paus pratar vi om just det här med att ta kampen och inte ducka för det fysiska. Vi gör några planerade byten samt korrigerar lite på någon position och går sedan ut på mattan med en helt annan inställning.

 

Plötsligt är vi med i matchen och från att ha blivit totalt pulveriserade i närkampsspelet under första halvlek så är vi nu med och stångas förtjänstfullt. Riktigt kul att se! 

Vi får igång en del spel och sticker emellanåt lite bollar på djupet som mycket väl kunde resulterat i ett mål eller två. Mini har en friskspark en bit utanför straffområdet som hon dundrar i kryssribban så det sjunger i målramen. Undrar om den slutat vibrera än??

 

Tyvärr får vi aldrig spräckt nollan den här dagen och RSK spelar sig fint fram till ytterligar några måls ledning under halvleken som fortlöper vilket resulterar i en ny förlust att lägga till handlingarna. RSK ska för övrigt ha beröm för sitt fina spel. Fortsätter de spela så här blir man förmodligen ett topplag i serien. 

 

Reflektionen från tränarhåll så här ett knappt dygn senare är som följer:

 

Vi har i mångt och mycket ett nytt lag för året och har dessutom ett helt nytt spelsätt som vi försöker lära oss. Vi tror stenhårt på att detta unga och tallangfulla lag har alla möjligheter att bli ett spelande lag som rullar sig genom lagdelarna och spelar boll längs marken vilket är just den filosofi vi vill lära oss att efterleva. Dock har vi en del att arbeta med. Bland annat tuffheten och att inte ducka för att det blir fysiskt. Men för att citera en icke namngiven svensk idrottslegend:

-Det är bara att bryta ihop och komma igen!

Vi tar nya tag i veckan och jobbar mot våra gemensamma mål.

 

På ämnet noterbara insatser för dagen vill jag passa på ett nämna några spelare.

 

Vi har Stefani Andrasevic som gör sin första seniormatch någonsin och dessutom passade hon på att göra matchdebut på 11-manna plan. Kul!

 

Elma kommer in i andra halvlek och är en av dom som gör att vi kommer in i matchen. Ständigt villig att visa sig i uppspelsfasen och bjuder verkligen upp till dans i det fysiska spelat. Härlig inställning helt enkelt!

 

Mathilda i målet gör som vanligt en bra match och är starkt bidragande till att vi håller ner siffrorna. Ja, det kunde blivit värre...

 

Mathildas syster, Johanna, sliter på förtjänstfullt hela matchen och är nog den som springer absolut mest. Många av RSK:s anfall kom just på hennes kant så hon hade minst sagt att göra i 90 minuter. Tuff som en bandyboll och med lungkapacitet som vilken Vasaloppsåkare som helst. Härligt!!

 

Tack för ordet och välkomna till Hässleholm på söndag då vi går upp i ringen igen. Den här gången mot Tyringe IF.

 

Mvh,

 

Johan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Träningsmatch nr 2!
2022-03-11 13:48

Hej fotbollsälskare,

 

På Söndag 13/3 kl 15:00 spelar vårt förträffliga damlag sin andra träningsmatch för året. 

Röstånga IS står för motståndet och som sist skall hela truppen luftas och samtliga spelare lovas gott om speltid.

 

Matchen spelas på bortaplan i Teckomatorp där Röstånga IS ordnat med fina förhållande i form av en alldeles utomordentlig konstgräsplan.

 

Har ni vägarna förbi Teckomatorp den här dagen så sväng gärna inom idrottsplatsen och ta en kik, vettja!!

 

Mvh

 

Ledarna PBIK Damsenior 

Första träningsmatchen!
2022-02-13 14:18

Årets första match gick alltså av stapeln i förmiddags då vi styrde skutan mot Hässleholm för match mot Röke IF. 

Röke IF, denna fina lilla landsortsförening som gjort en fantastisk resa med sin damsektion för att idag stå stadigt i division 2. Ett riktigt föredömme på alla sett och vis. Inte minst spelmässigt vilket vi idag fick erfara. 

 

Själva ställde vi upp med alllt och alla vi hade tillgängliga. Några var tyvärr indisponibla pga skador och sjukdommar medans andra fortfarande lyser med sin frånvaro. 15 tjejer fick vi dock ihop vilket jag tycker är mer än godkännt!

 

Matchen i sig tycker jag att vi genomför på ett positivt sätt. Trots att vi mestadels får spela förvarsspel under de 90 minuterna så står vi upp som lag och kämpar för varandra och ingen hänger någonsin med huvudet. Gott att se!!

 

Resultatet i sig bryr vi oss mindre om (0-12) vilket vi ju också påtalade innan matchstart. Det vi ville se var istället en sjuhelsikes inställning och att man på planen gick in för att vinna sina dueller oavsett om den man gick upp emot hade 100 allsvenska matcher under bältet eller ej. Jo, det fanns en på plan som faktiskt hade det!! Tycker att vi fick se allt detta och lite till.

 

Jag vill ge en stor eloge till samtliga tjejer idag och meddela er alla att vi i tränarteamet är otroligt stolta över er och er fina insats idag. Fortsätt på den här inslagna linjen så kommer ni bli ett oerhört svårslaget lag i årets seriespel.

 

Egentligen är det omöjligt att komma med några särskillda omnämnanden efter en sådan här kollektiv kämpainsats men det går inte att komma ifrån att Mathilda i målet gör en riktig pangmatch!! Vilket målvaktsspel! Det var frilägesräddningar och reflexräddningar omvartannat! Helt omutbar emellanåt! 

 

Mindra på högerbacken gör också hon en fin match. Följsam, stark och minst lika snabb som de vindsnabba Röke yttrarna. Kul att se!

 

Jag tackar för ordet och ser redan nu framemot veckans träningar och kommande helgs match mot Råå IF! 

 

// Johan         

 
Våra sponsorer